(Foto: Yuko Ono Sthlm. Två av våra tepulver från Hoshino-Seichaen i Fukuoka. Burken rymmer 35g och engångs-portionpåse rymmer 0,5g. Gott både kallt och varmt.)
Nu finns det många olika tepulver av olika tesorter. Det finns inte bara Sencha-pulver, utan Hojicha, Genmaicha och Bancha m.m. Vissa går lätt att blandas med kallt vatten också. På hotell som jag bodde på i Nara och Fukuoka under teresan, så fanns det olika tepulver, tekoppar samt en enkel vattenkokare i rummet. Det fanns ca 3 olika sorter per person. De smakade helt OK.
Bara på ett av hotellen jag stannade på i Nagoya fanns det bara tepåsar. Teerna smakade oacceptabelt och jag kunde inte ens dricka upp dem. Det kanske också berodde på vattenkvaliteten, antar jag. På ett hotell i Hokkaido drack jag även där påste från ett känt japansk teföretag. Smaken var ok, men synd bara att de innehöll tillsatser (det står c-vitamin, men är faktiskt konserveringsmedel). Alla teer inklusive tepulver som jag väljer/importerar från Japan är helt utan tillsatser. Jag vill ha gott te med god säkerhet!
(Foto: Yuko Ono Sthlm. Till vänster; En av Yuko Ono Sthlms produkter- JAS Senchapulver (Hoshino-Seichaen), Två av pulverte som jag fick på hotell i Japan- JAS Genmaicha (information saknas), Senchapulver med matcha (Itoen). )
Vissa hotell hade söta japanska kakor som välkomstpresent som passar till teer, och tog bort resans trötthet. Det är faktiskt vanligt i Japan.
Om du funderar något pulverte för din verksamhet, så hör du av dig till mig, så kan jag presentera vilka teer som passar just för din situation!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar