”Vad är en stor skillnad mellan te från första skörden och höstskördat te?”
Teblad från första skörden är näringsrika och sägs innehålla ca 60 % av all den näring som tebuskarna bildat och sparat under tillväxtfasen. Höstskördat te, dvs. te från tredje skörden har fått mycket sol under sommaren, därför är de rikt på katechiner. Te från första skörden får en sötare smak medan te från höstskörden blir lite bittrare.
Här är några av våra teer från vårskörd och höstskörd. Klicka på tesorter här nedan, så kan de guida dig till webbutiken.
Teer från första skörden (april-maj):
Matcha, Gyokuro, Sencha, Matcha för matlagning
Teer från höstskörden(sep-okt):
Bancha, Hojicha(rostat te)
OBS. Hojicha smakar mildare än Bancha, eftersom katechiner försvinner genom rostning. Katechiner har karaktaristisk Shibumi-smak. Man ska dock inte glömma bort att katechiner har bl.a. antioxiderande egenskaper.
söndag 3 oktober 2010
En kort tips när du är osäker om vårskörd och höstskörd
Etiketter:
Bancha,
Gyokuro,
Hojicha,
höstskörd,
katechiner,
matcha,
Matcha för matlagning,
Sencha,
vårskörd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar