måndag 12 juli 2010

GRÖN 3 BIO MUGG

(Foto: Yuko Ono Sthlm. Tebuskar vid "Sasara" där Yukos familj odlar te.)

Nu har jag berättat i 2 dagar om hur Yuko Ono Sthlm tänker när vi väljer olika produkter och leverantörer. Vi försöker välja grönt i så stor utsträckning det är möjligt. Här kommer en miljövänlig produkt till.

Du som känner Yuko Ono Sthlm sedan tidigare kanske redan vet att vi serverar kallt bryggt te på Mässor/utställningar i 100 % nedbrytbara biomuggar tillverkade av majstärkelse. Det blir mycket bra om man återvinner dem (komposterar dem). Så jag ska köra med dem på Stockholm Green Festival också.

Se till att du kommer att sortera efter användning av en gångs produkter. (Egentligen det är både fint och gott att servera i porslin, men p.g.a. praktiska anledningar, väljer vi engångsmuggar under den här utomhusserveringen.) Om du vill dricka mer, kom gärna tillbaka med din egen mugg, så häller vi upp i den!

Produktinfo från leverantörens sida: Bägaren är tillverkad av en majsstärkelsepolymer - det första platsliknande material som lämnar betydligt mindre kolfotavtryck än plast. Majsstärkelsen är en resurs som är till 100 % förnyelsebar varje år. När den kastas bryts den ned till kompost. Denna kan användas för att odla ny majs.

Inga kommentarer: