onsdag 22 april 2009

Friska tebuskar hos Takeo i Mie.

Tebuskar växer fint hos odlaren Takeo.
(Bild:togs av Takeo 2009-04-21)


(Bild:togs av Takeo 2009-04-17)

(Bild:Körsbärsträd i odlaren Takeos grannträdgård.)


Snart är det dags för Shin-cha i Mie!
Här växer teer fint hos Takeo i Mie. Tebuskarna känner sig piggare och skönare efter lite regn igår. Kolla vilka fina gröna färger! Snart, troligen i början av maj, kommer familjen Takeo skörda årets första te ”Shin-cha”. Shin-cha skördas under april i södra Japan (t.ex. Fukuoka) och är känd för det höga vitamininnehållet, sötheten och dess överlägsna smak.

Japanska ord:
”Cha” = ”te”
”Shin-cha” = ”nytt te” ” första skörd te”

Inga kommentarer: