torsdag 7 augusti 2008

NYHET! JAS Pulverte i portionspåse från Fukuoka.
Nu på lördag börjar OS i Kina. Många svenska idrottare har tränat i Fukuoka, Japan. Säkert har de smakat på olika teer från Fukuoka?!

Här presenterar jag en JAS pulverte av Hoshino-Seichaen. Hoshino ligger i dimklädda berg i Fukuoka. Byn heter Hoshino-mura, och är känt för sin förstklassiga Gyokuro. Pulverte är gott att dricka, men passar även till matlagning och bakning m.m. Det borde passa utmärkt att ta med till jobbet där jag antar att det oftast saknas tekanna (i Sverige), och där man ofta inte har så mycket tid på sig. Man behöver bara kallt eller varmt vatten och en mugg och sen har man ett snabbt ett riktigt japanskt Sencha. Eller, varför inte servera pulverte till Hotell-/Café-/Spa-/Massagegäster? Personalen kan spara tid och samtidigt erbjuda en riktigt gott te förpackat i hygieniska behållare.

Ingredienser: 100% grönt té. JAS-certifierade.

Ej besprutat. Användas inte konstgödsel eller genmodifierade organismer.


Bryggning: 1 portionpåse per ca 80cc kallt eller varmt vatten. Rör lätt.
*JAS= Japan Agricultual Standard (ekologisk, miljövänlig odling och tillverkning enligt japans motsvarighet till Jordbruksverket.)

1 kommentar:

sammu sa...

Jej, det var trevligt med en the blog. Jag undrat om det finns någon länk som beskriver olika theer så att man kan läsa om ett the innan man köper det?
Sverre