torsdag 7 augusti 2008

JAS MUGICHA-KORNTE från Ishikawa, Japan!!

BILD: APRIL. MUGI (korn) odlat av JAS Mugicha-odlare i Ishikawa. Deras gårdar är totalt 100ha.
BILD: Mugi gårdar i Maj.


BILD:Mugi gårdar i juni (precis innan skörd).
BILD: MUGI (korn) i juni. BILD: MUGICHA (korn-te)
Foto togs av Hishiwa.


Nu är jag tillbaka efter 3 veckor i Japan. Som vanligt drack jag mycket te. Det blev mycket Hoshino och Takeo pulver-te (som var lätt att brygga) och Hishiwas Mugicha påste. De flesta japaner gillar onsen (varma källor) och självklart så passade jag på att bada i onsen. Inget är bättre än en kopp te efter ett skönt och varmt bad i onsen. Det ger en uppfriskande känsla. I Japan dricker man mycket MUGICHA (korn-te) på sommaren. Mugicha är det japanska namnet på en dryck beredd av rostat korn. Mugicha är faktiskt inte te eftersom det inte innehåller teblad. Eftersom det inte innehåller koffein, konserveringsmedel eller någon sötningsmedel passar det fantastiskt bra även för bebisar och småbarn. Mugicha består endast av korn och passar även för havreallergiker.

Yuko Ono Sthlm erbjuder JAS Mugicha tepåsar (oblekt papper) 10g x 20st från Ishikawa.


Ingredienser: 100 % JAS korn. Ej besprutat. Ej konstgödsel eller genmodifierade organismer.

Endast högkvalitativt korn med naturligt höga halter av pyrazin.


Beredning: Koka upp 1l vatten. Tillsätt 1 tepåse. Sjud under svag värme i 2-3 min. Ta sedan ut tepåsen. Drickes varmt eller kylt.



Inga kommentarer: