torsdag 5 november 2009

Vi ses på Söderhallarna i Medborgarplatsen imorgon!

Imorgon kommer jag att servera Akibancha från min familj i Mie prefektur i Japan hos en av mina återförsäljare, Himalaya Te & Kaffe, i Söderhallarna på Medborgarplatsen! Jag tänker vara där ca kl.11-14:45. Kom och provsmaka våra japanska teer från höstskörden! Välkommen!

Idag var jag faktiskt hos Himalaya te & kaffes butik i Hötorgshallen vid Hötorget i Stockholm. Där serverade jag Akibancha. Teerna har levererats till Sverige nyligen så det var väldigt färska och nyskördade höstteer.

Några kunder har berättat för mig intressanta historier om deras har anknytning till japanska teer. En dam började dricka uteslutande gröna teer sedan.Hon väcktes av japanska teers djupa hälsosamma effekter och det har blivit en del av hennes vardag med många koppar av gröna teer varje dag.

En herre hade jobbat i Japan och hade fina upplevelser med japanska teer och mat. Han har fortsatt dricka te varje dag efter sin hemkomst till Sverige.
En skolflicka smakade blygsamt på Akibancha efter sin mamma, och gillade det! Några herrar var tveksamma till teets färg men efter provning blev de överraskad av dess rena äkta smak.

Här nedan är några spontana kommentarer jag fick: ”Fisk”, ”Alg”, ”Nötter”, ”Rund”, ”Friskt”. Vissa kunder blev fascinerade av den smarta tekannan utan lock, eller ”Öppen Tekanna”, som jag bryggde te i. (De öppna tekannorna är tillverkade i Japan och finns för försäljning. Hör av dig för mer info.) Jag presentera det senare i bloggen.

Många uppskattade varmt och törstsläckande Akibancha speciellt då det var en kylig och regnig eftermiddag här i Stockholm.
OBS. ” Aki ” betyder ”Höst” på japanska. Akibancha skördas i slutet av september till oktober.

(Bild: Öppen Tekanna)

Inga kommentarer: