torsdag 18 juni 2009

Nu har NIBANCHA (sommar te) börjat skördas i Mie.


(Foto: Nibancha. Takeo Chagyo)





(Foto: Klippmaskin(草刈り機Kusakari-ki på japanska)hos Takeo Chagyo.

Maskinen väger ca 5kg, så man blir väldigt trött efter en hel dags klipparbete. )



Medan vi börjar njuta av Shincha (新茶) (te från årets första skörd) i Sverige, började teodlaren Takeo skörda Nibancha (二番茶) den 15 juni. Nibancha betyder andra te på japanska. Det kallas även sommarte. Mitt under den svåra regnsäsongen (梅雨Tsuyu på japanska), kämpar Takeo mot fukt & regn så att de ska kunna leverera gott te till dig.

Bild: Klippmaskin(草刈り機Kusakari-ki på japanska)hos Takeo Chagyo. Maskinen väger ca 5kg, så man blir väldigt trött efter en hel dags klipparbete.

Inga kommentarer: