tisdag 10 februari 2009

Teprovning i Malmö(Yuko med kunder)


(Tentoyas ägare Kanae Hamai och hennes döttrar Sakura och Jasmin)(Tentoya som ligger vid lilla torget i centrala Malmö. )


I lördags upplevde jag ett stort intresse för japanska gröna teer när jag fick möjlighet att göra teprovning hos en japansk butik ”Tentoya - Japan Livs Och Design” i Malmö. Butiken öppnades av Hamai Kanae för 3 månader sedan. Redan har hon många stamkunder från hela Skåneregionen. Jag valde Takeos Hojicha (från Mie prefektur) och Hoshinos Senchapulver (från Fukuoka prefektur) och serverade till kunder där. Några har druckit Matcha tidigare och tyckte att Senchapulver är lättare att dricka även utan socker. Många berättade för mig att Hojicha smakade neutralt så det skulle passa till all måltid/fika/innan läggdags. Jag håller med dem helt. Det kom faktiskt många japanska familjer som jobbar på japanska företag i Malmö. Det kände sig hemma när de drack våra teer. Gyokurotegodis var med, så klart. Dem tycktes av alla åldrar i lördags! Dessutom var det inte bara jag som gjorde teprovning, utan Per Brekell (bor i Malmö och jobbar på tebutik heter Five o’Clock Tehandel) som gjorde underhållning med sina japanska teer. Det kändes som om det var mycket trevlig stämning i butiken under dagen, och själv hade jag mycket roligt. Tack så mycket för alla som tagit sig dit.

Nu har Tentoya några av våra teer, välkommen!!
Kontaktinfo:
Butiksnamn: Tentoya
Japan Livs Och DesignAddress: Engelbrektsgatan6 211 33 Malmötelefon: 040 236 345
(Gyokuro tegodis)(Hoshinos JAS Senchapulver, 35g)

2 kommentarer:

cewilhelmsson sa...

Hej! Vi är en Intresseförening för en Musikkår i Malmö. Skulle vilja ordna en teprovning för våra medlemmar. Undrar vad det skulle kosta och hur många personer kan närvara?
MVH
Min mailadr: chrwil@live.se
Elenor

Japanskt te sa...

Hej Elenor,
Tack så mycket för din förfrågan. Jag mailar dig till din e-post, så kan vi prata i detalj.
Hälsningar,
Yuko